Eerste CIP scholing georganiseerd

Geplaatst op: 9 december 2022

Tijdens de World Antimicrobial Awareness Week van 18-24 november 2022 is er een activiteit georganiseerd voor het CIP netwerk, namelijk een CIP scholing. De scholing werd georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht.

Sabrina Been opende de scholing met een introductie over het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland. Tijdens de scholing stonden de thema’s infectiepreventie en gedragsverandering centraal. Jolande Nelson en Nicolet van Eerd gaven samen met veel enthousiasme de scholing aan 14 deelnemers uit het CIP netwerk.

De deelnemers hebben de eerste scholing voor het CIP netwerk in onze regio zeer gewaardeerd. Uit de ingezonden evaluaties kwam een gemiddelde score van een 9! Ook is er veel geleerd met betrekking tot handhygiëne en goed handschoenen gebruik. Wist je bijvoorbeeld dat als je meerdere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) draagt, je eerst de handschoenen moet uittrekken? Daarna desinfecteer je je handen en trek je de overige PBM uit.
Ook werd het door deelnemers gewaardeerd dat er tips en tools werden aangeboden om je team mee te nemen in gedragsverandering omtrent infectiepreventie.

< nieuwsoverzicht

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam