Opnieuw stijgende lijn naleving handhygiëne in regionale zieken­huizen

Geplaatst op: 24 januari 2023

Van september tot en met december 2022 hebben de handhygiëne observaties voor Handen uit de Mouwen weer plaatsgevonden. Tijdens deze najaarsronde hebben alle 13 ziekenhuizen in de IP&ABR Zorgnetwerk regio Zuidwest-Nederland deelgenomen.

Afgelopen jaren bleef de gemiddelde compliance van alle 13 ziekenhuizen net onder 70% (67,4%; 68,1% en 69,2%). Tijdens de meest recente meting is dit ruim overtroffen en is er een gemiddelde compliance van 76,4% behaald. Een erg mooi resultaat! Ook bij alle 5 WHO-momenten is een stijging te zien. De resultaten zijn gedeeld met de ziekenhuizen en tevens besproken in het projectleidersoverleg HUM. Ben je nieuwsgierig hoe jouw afdeling of ziekenhuis heeft gescoord? Neem dan contact op met de projectleider HUM van jouw ziekenhuis of stuur ons een mailtje.

Inmiddels zijn we begonnen aan de voorbereidingen voor de volgende observatieronde, deze zal medio maart starten. Observaties op de polikliniek zijn dit jaar nieuw aan het programma toegevoegd. De eerste metingen op de poliklinieken zullen tegelijkertijd met de metingen op de verpleegafdelingen lopen.

< nieuwsoverzicht

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam