5 mei: Internationale dag van de handhygiëne

Geplaatst op: 4 mei 2022

Op 5 mei 2021 is de internationale dag van de handhygiëne. De World Health Organization (WHO) is hoofdorganisator van de internationale dag van de handhygiëne.

Het thema van dit jaar is gericht op het bijdragen aan een klimaat van veiligheid en kwaliteit door onze handen te reinigen, maar ook dat een sterke kwaliteits- en veiligheidscultuur mensen zal aanmoedigen om hun handen schoon te maken op de juiste momenten en met de juiste producten.

Daar willen we als regionaal zorgnetwerk voor infectiepreventie en tegen antibioticaresistentie aandacht aan besteden. Dit jaar zullen wij dit vooral digitaal doen door aandacht te vragen voor handhygiëne via Social Media. Zorginstellingen in de regio kunnen onze posts of die van de WHO delen op hun kanalen.

Enthousiaste zorgmedewerkers die aan de slag willen met handhygiene kunnen bij ons een pakketje SeeSoaps aanvragen. Door middel van deze zeep zie je precies waar je normaliter wellicht handhygiëne vergeet toe te passen op je handen. Bij interesse kan men contact opnemen door ons te mailen op: abr.zwn@erasmusmc.nl

Ook verwijzen wij graag naar de vele campagnematerialen die de WHO aanbiedt. Deze zijn hier te downloaden.

Verenig, praat en werk samen aan handhygiëne voor hoogwaardige, veiligere zorg overal.

< nieuwsoverzicht

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam