HUM-webinars over gedragsverandering terug te kijken

Geplaatst op: 10 oktober 2020

Gedrag veranderen is het moeilijkste dat er is. Betrokkenen bij het onderwerp infectiepreventie kunnen dat vast beamen. Gelukkig is er ook veel kennis over hoe je gedragsverandering succesvol kunt aanpakken. Dr. Vicki Erasmus, psycholoog en universitair docent aan de Erasmus Universiteit, is expert op het gebied van gedragsverandering en dan specifiek als het gaat om infectiepreventie. Zij verzorgde voor het ABR-zorgnetwerk een tweetal zeer leerzame webinars, waarbij zij tevens voorbeelden uit de praktijk behandeld. 

In de eerste sessie is de theorie uitgelegd en in de tweede sessie geeft ze uitleg over een gedragsveranderingsmodel, die met het eigen team uit te werken is, aan de hand van een voorbeeld. Dit voorbeeld gaat over het gebruiken van handschoenen op die momenten dat het ook echt nodig is, met als doel schaarste te voorkomen én de handhygiëne naleving te verbeteren. Deze webinars zijn voor meerdere collega’s binnen de regio interessant. Daarom willen we jullie hierbij van harte uitnodigen om ze terug te kijken. Het meest leerzaam, en leukste, is om samen met een collega of je team ook de opdracht van  het tweede webinar uit te werken, maar dat is niet verplicht. Het eerste webinar met de theorie duurt een uur en het tweede webinar, waarin het voorbeeld is uitgewerkt, duurt drie kwartier. 

Via het volgende aanmeldformulier kunt u de terugkijklinks voor de webinars aanvragen, klik hier voor het formulier.
De email met terugkijklinks ontvangt u direct na uw aanmelding per e-mail (kijk ook in uw spam-folder). 

Indien u het webinar heeft teruggekeken, wordt een ingevulde evaluatie zeer gewaardeerd. Klik hier om naar de evaluatie te gaan.

< nieuwsoverzicht

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam