Start in­fectiep­reven­tieweek 1 t/m 5 november

Geplaatst op: 26 oktober 2021

Handen wassen of desinfecteren is de basis van goede infectiepreventie, hiermee voorkomen we in zorginstellingen en -organisaties, maar ook thuis op de sportclub of het werk, de verspreiding van vele virussen en bacteriën. Het is erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden, zoals we hebben gemerkt tijdens de coronapandemie, maar ook om antibioticaresistentie (ABR) tegen te gaan. Daarom organiseren de ABR Zorgnetwerken gezamenlijk de Infectiepreventieweek van 1 t/m 5 november.
Doe je ook mee?


Hoe kan ik meedoen? 
Je kunt deelnemen aan de Infectiepreventieweek door samen met jouw collega’s de hele week aandacht te besteden aan alles op het gebied van infectiepreventie. Je vindt informatie over de week en leuke podcasts op de landelijke site www.infectiepreventieweek.nl. Daarnaast organiseren we gezamenlijk met de andere netwerken verschillende webinars, de Infectionary challenge, een youtubeserie en meer! Als je meedoet met de week, deel dit dan op Social Media en gebruik de hashtag #infectiepreventieweek

Noodzaak van infectiepreventie
De Infectiepreventieweek heeft als doel zoveel mogelijk bewustwording te creëren bij zorgprofessionals, maar ook kennis over te dragen rondom infectiepreventiemaatregelen. Het is voor het eerst dat de ABR Zorgnetwerken hierin gezamenlijk optreden. 

< nieuwsoverzicht

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam